Bergbeklimmers in het onderwijs

Een klein deel van de Nederlandse leerlingen maakt een lange en steile weg omhoog door het onderwijssysteem. Zij beginnen bijvoorbeeld in het vmbo-gt en eindigen op de universiteit, of ze doen examen vmbo-b en belanden uiteindelijk in mbo-4. Er zijn diverse steile stapelroutes mogelijk, maar nog niet eerder was in kaart gebracht hoeveel leerlingen deze aflegden en wie meer kans maken om bergbeklimmer te worden. Daarom is er een thema-analyse gewijd aan diegenen die hun top in het onderwijs hebben bereikt: de bergbeklimmers van het Nederlandse onderwijssysteem.

Klik hier om de thema-analyse te bekijken. Vergeet ook niet gebruik te maken van de interactieve grafieken (door te klikken op de legenda/lijnen kan je deze aanpassen).

Zie ook onze andere thema-analyses over schoolloopbanen en andere zaken onder het kopje 'Thema's'.

https://pixabay.com/nl/alpinisme-rock-climbing-beklimming-99093/

Afzenders