Mbo’ers wisselen het meest naar economische opleidingen

Ruim 9 op de 10 mbo’ers die binnen vier jaar een eerste diploma halen, doen dat in dezelfde sector waarin ze hun opleiding zijn gestart. Mbo’ers kiezen vaak voor economische opleidingen als eerste keus en wisselen ook het meest naar deze sector. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers op StatLine.

Om inzicht te krijgen in hun studiecarrière heeft het CBS onderzoek gedaan naar de 104.000 mbo-leerlingen die in het schooljaar 2010/’11 aan hun opleiding begonnen. Vier jaar later had 72% van hen een of meerdere mbo-diploma’s behaald, was 13% hier nog mee bezig en had de rest het mbo verlaten zonder mbo-diploma.

Lees het volledige bericht onder 'Zie ook'.

Mbo'ers met tenminste één mbo-diploma binnen 4 jaar na start in 2010/'11 Percentage eerstbehaalde mbo-diploma naar sector
Diploma in sector LandbouwDiploma in sector TechniekDiploma in sector EconomieDiploma in sector Zorg en Welzijn
Startsector Landbouw94%1%3%1%
Startsector Techniek1%92%6%1%
Startsector Economie0%2%94%3%
Startsector Zorg en Welzijn0%1%7%92%
CBS Brontabel als csv (264 bytes)

Afzenders